Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
Identificació
Notícies

El Parc Infantil de Nadal de Tarragona, un espai de retrobament i il·lusió

El Parc va tancar les portes el 4 de gener demostrant que és possible programar activitats infantils segures tot i la pandèmia
Esteu aquí: Inici Notícies El Parc Infantil de Nadal de Tarragona, un espai de retrobament i il·lusió
El Parc Infantil de Nadal de Tarragona, un espai de retrobament i il·lusió

Imatge de la ludoteca del Parc, de la xarxa de Centres Cívics de Tarragona

El Parc Infantil de Nadal de Tarragona, celebrat del 27 de desembre al 4 de gener, ha tingut una ocupació mitjana de la meitat de l’aforament total permès, segons les dades proporcionades per l’organització. Aquest aforament ja estava limitat al 65% com a mesura de seguretat Covid. En total, han estat gairebé 6.000 les entrades venudes durant el Parc. En comparació amb l’última edició del Parc pre-pandèmia, la del 2019-2020, el percentatge d’assistents, tenint en compte l’aforament disponible, ha estat similar.

Per aquest motiu l’organització valora molt positivament l’assistència al Parc tot i la situació pandèmica actual. Les mesures de seguretat Covid establertes han fet de l’esdeveniment un lloc segur on poder assistir en família aquestes festes. Mesures com l’ús obligatori de la mascareta, l’ús constant de gel hidroalcohòlic i de productes desinfectants als tallers i activitats, una major ventilació dels espais, una distribució més àmplia i separada i l’ocupació del Palau de Congressos a més del Recinte Firal per primera vegada, han possibilitat la programació d’aquest Parc.

Les famílies han assistit al Parc agraïnt l’organització d’esdeveniments d’aquest tipus. El Parc de Nadal de Tarragona ha estat un dels pocs esdeveniments infantils que s’han programat a la demarcació i al global de Catalunya aquestes festes. I els infants s’han mostrat alegres de poder tenir un espai on divertir-se després de tants mesos de limitacions neccessàries en les activitats infantils i escolars.

Reserva anticipada d’entrades
Per primera vegada, el Parc de Nadal ha posat en marxa un sistema online de reserva anticipada d’entrades per als assistents. Les famílies han pogut, així, reservar les entrades desitjades pel dia i torn concret abans d’accedir al Parc, per assegurar-se l’entrada i no quedar-se fora en una edició amb l’aforament tan limitat. Un total de 990 adults han fet ús d’aquest nou sistema.

Col·laboració amb les entitats locals
Com és habitual, moltes entitats de la ciutat han col·laborat en aquesta edició del Parc amb diversos tallers i activitats. Són les següents:

 • Comerç (Aj. Tarragona), amb el taller del joc Tarracopoli
 • Protecció Civil, amb el punt d’emergències
 • Ematsa, amb 3 tallers: “Pinta una gota de Nadal”, “El Cicle de l’Aigua”, i un Scape-room
 • Servei Català de Trànsit, amb l’activitat de “Trànsit”
 • Nàstic, amb el taller “Demana un Desig a l’Arbre del Nàstic”
 • Els Centres Cívics, amb la ludoteca
 • La Biblioteca Pepita Ferrer, amb l’espai de biblioteca
 • Tarragona Ràdio, amb un set de ràdio
 • El Museu de les Matemàtiques de Catalunya, amb la Cúpula de Leonardo
 • L’EMT, amb el taller de “Fes el teu Autobús”
 • La Colla Jove de Tarragona, amb l’inflable

El Parc de Nadal també ha col·laborat amb l’organització Todos en Azul amb un Matí Relaxat inclusiu per infants amb autisme. Una altra acció que s’ha realitzat ha estat la incorporació de pictogrames oficials als cartells de tallers i activitats, per facilitar la comunicació d’aquests infants amb les seves famílies.

Voluntariat i pràctiques de monitoratge
Per altra banda, aquest Parc de Nadal ha comptat, per primera vegada, amb la participació de voluntaris del projecte Sostre 360ª, de la Fundació Eveho. Aquest projecte treballa per la inserció i formació de joves extutelats sense llar de Tarragona. Un total de 12 joves han participat com a voluntaris al Parc realitzant tasques de monitoratge i també de comunicació. Han tingut l’oportunitat de treballar en equip i integrar-se en el dia a dia laboral en un espai de cohesió com és el Parc de Nadal.

El Parc també ha col·laborat amb la Fundació Siurana, per les pràctiques de monitoratge de joves que cursaven el curs intensiu. Un total de 24 persones han pogut realitzar les pràctiques in situ al Parc durant una jornada.

Projecte web desenvolupat per