Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
Identificació
Notícies

Vine a passejar per LA CIUTAT DELS INFANTS del Parc de Nadal de Tarragona

Un any més, el Parc Infantil de Nadal de Tarragona obre les seves portes del 27 de desembre de 2018 al 4 de gener de 2019. Els horaris seran d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. El 31 de desembre a la tarda i l’1 de gener al matí, el parc estarà tancat.
Esteu aquí: Inici Notícies Vine a passejar per LA CIUTAT DELS INFANTS del Parc de Nadal de Tarragona

Un any més, el Parc Infantil de Nadal de Tarragona obre les seves portes del 27 de desembre de 2018 al 4 de gener de 2019. Els horaris seran d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. El 31 de desembre a la tarda i l’1 de gener al matí, el parc estarà tancat. Hi haurà més de 30 tallers, dels quals 14 són novetat.

“La Ciutat dels Infants” del Parc de Nadal comptarà amb un karting elèctric, una pista de gel, un parc d’educació vial, un rocòdrom, un hort urbà, una pista d’scalextric gegant, tallers de robòtica i realitat virtual, una plaça plena de jocs reciclats, un escape room, una zona d’inflables, els clàssics tallers de manualitats i tota una àrea per als més petits, entre d’altres tallers.

Pots consultar: Preus i abonaments

 

Eix temàtic

L’eix temàtic d’aquesta edició serà la ciutat. A diferència d’altres edicions, aquest any el parc no estarà distribuït per zones sinó que els tallers estaran delimitats per carrers amb nom propi que descriuran què hi podrem trobar.

L’epicentre serà la Plaça dels Nins, un espai on hi podrem trobar una pila de jocs reciclats, una food truck i on també s’hi faran puntualment espectacles en petit format.

 

Un Parc amb moltes novetats

El Parc de Nadal d’aquest any comptarà amb grans novetats com són una pista de gel sintètic de quasi 100m2, un circuit de karts elèctrics, una pista gegant d’scalextric, un escape room i un hort urbà on els infants aprendran a cultivar les seves pròpies plantes.

 

Més espectacles, més qualitat

“La Ciutat dels Infants” del Parc de Nadal compta amb dos espais per a espectacles. Un serà l’escenari (Teatre de la Ciutat) que estarà situat al final del recinte i on s’hi donaran cita els espectacles de gran format amb un espai per seure i gaudir.

L’altre serà la Plaça dels Nins, just al centre del recinte i amb un caràcter polivalent que permetrà veure-hi espectacles propers, exhibicions, tallers, visites de personatges i on també hi haurà instal·lat permanentment una sèrie de jocs reciclats on els infants podran jugar.

Consulta la programació d'espectacles

 

Ematsa

La darrera edició del Parc de Nadal va deixar clar que la col·laboració d’Ematsa esdevenia un pilar sobre el qual podíem treballar la cura del cicle de l’aigua i del medi ambient. Aquest any l’empresa municipal d’aigües repeteix amb tres activitats per infants de diverses edats.

També hi porten els espectacles del TarrAQUAnins que vam estrenar conjuntament pel Sant Magí de 2017 en els quals participen els artistes del territori: Joan Rioné, Marc Rocamora i Agustí Ferré.

 

Departaments de l’Ajuntament

Els departaments de l’Ajuntament consoliden la seva presència al Parc de Nadal amb les seves col·laboracions. El Consell Municipal d’Infants de Tarragona hi participa amb un taller, els Centres Cívics amb dues ludoteques i Europe Direct amb un taller de temàtica europea.

 

Col·laboracions

Després de l’èxit de les darreres edicions, aquest any es tornarà a comptar amb l’activitat de construcció de Kapla Catalunya, que compta amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Tarragona. Una activitat de gran escala amb peces de fusta que permet la construcció d’objectes sorprenents.

El Servei Català de Trànsit i el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya són alguns dels col·laboradors que segueixen participant de forma activa al Parc de Nadal.

 

Les escoles al Parc de Nadal

Durant el mes de setembre, 12 escoles de Tarragona van participar a un concurs del Club dels Tarraconins on es demanava als infants de les escoles que dibuixessin un dels drets dels infants. De cadascuna de les escoles participants s’han seleccionat 5 infants finalistes, els quals el guanyador rebrà un abonament gratuït per entrar cada dia al Parc de Nadal i la resta de finalistes obtindran una entrada de matí gratuïta. Durant aquesta setmana, es publicarà al web del Club dels Tarraconins el guanyador/a i 4 finalistes de cada escola participant.

 

Altres activitats dins el Parc

La Gimcaladan, una gimcana on els infants hauran de completar uns mots encreuats relacionats amb els tallers i activitats del Parc de Nadal. Reptes que hauran d’anar resolent i que un cop finalitzats els farà entrar en un sorteig de 5 places per rebre els Reis Mags d’Orient, el dia que arribin a Tarragona, el 5 de gener de 2019.

La Fira d’atraccions estarà situada dins mateix del Recinte Firal, a la part exterior. Els viatges s’hauran de pagar a banda i no estaran inclosos en l’entrada del Parc de Nadal.

El dia 31 de desembre al matí,  també hi haurà la visita de l’Home dels Nassos, que acabarà el seu recorregut per la ciutat fent una visita als infants del Parc de Nadal.

 

Serveis per a les famílies

Al Parc hi haurà una zona de serveis a l’abast dels més petits. Una Baby Zone, per alletar els nadons i equipada amb microones per escalfar el menjar i canviadors. A més a més, també es disposarà d’un pàrquing de cotxets.

Els infants que disposin de la Targeta de Transport Escolar Millorada podran assistir al Parc de Nadal de forma gratuïta amb bus. El nou sistema de TTE permet utilitzar el carnet qualsevol dia de dilluns a diumenge i en període de setembre a juny (inclosos els dies de vacances de Nadal). Les línies que arriben al Parc de Nadal són la número 21 i la número 23. La correspondència amb els barris de Llevant i de Ponent són a plaça Imperial

En el marc del conveni que es va signar durant el 2015 entre l’Associació de Celíacs de Catalunya i el Club dels Tarraconins, l’organització del Parc de Nadal garanteix que tots els productes alimentaris que els infants es trobaran en els diferents tallers són sense gluten.

 

Un equip educatiu qualificat

Durant el mes de novembre el Club dels Tarraconins ha dut a terme el procés de selecció dels monitors que s’encarregaran de transmetre uns valors socials i pedagògics a través de la dinamització dels tallers.

En total es van rebre més de 200 currículums, i només 30 han estat els seleccionats per assumir aquestes tasques. Cal esmentar també que la selecció s’ha dut a terme tenint en compte algunes clàusules inclusives, com la paritat de gènere en la plantilla o l’oportunitat de recent titulats d’adquirir experiència en la feina de monitor/a per primera vegada.

Els monitors del Parc de Nadal destaquen pels seus currículums acadèmics, per la seva experiència en el món del lleure i per les seves habilitats socials i pedagògiques,  i connexió amb els infants.

També es comptarà amb la col·laboració voluntària d’una vintena de joves pertanyents a fundacions i entitats socials de la ciutat de Tarragona. La majoria volen repetir l’experiència de l’any passat.

 

Avantatges per als socis del Club dels Tarraconins

Un any més, tots els socis i sòcies que ensenyin el seu carnet del Club a les taquilles del Parc de Nadal, tindran un descompte en l’entrada. El descompte no serà acumulable.

Patrocinador:

Col·laboradors:

Projecte web desenvolupat per