Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
Identificació
Notícies

El Club dels Tarraconins posa en marxa el ConteClub!

Es tracta d’un nou projecte que combinarà un cicle de contacontes presencials a diferents barris de Tarragona, videotutorials per a les famílies per aprendre a explicar contes i recomanacions literàries per a infants durant tot l'estiu
Esteu aquí: Inici Notícies El Club dels Tarraconins posa en marxa el ConteClub!

El Club dels Tarraconins, impulsat per l'Ajuntament de Tarragona i l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), engega les activitats d’estiu amb el ConteClub, una nova proposta que vol promoure la lectura entre els infants i facilitar eines a les famílies a l’hora d’explicar contes.

Des de finals de juny fins a setembre l'Associació Cuentropía realitzarà quatre contacontes presencials en diferents barris de Tarragona: Sant Pere i Sant Pau, Tarragona centre, Sant Salvador i Bonavista.

Cadascun dels contacontes girarà entorn d’algun dia commemoratiu del calendari:

JUNY - Dia Mundial dels Refugiats (20/6)

JULIOL - Dia dels Avis (26/7)

AGOST - Dia Internacional de la Solidaritat (31/8)

  • El dia 31 d’agost s’explicarà el conte De què fa gust la lluna? de Michael Grejniec a la plaça de l’Església (Av. Sant Salvador, 11B) de Sant Salvador a les 19:00h (Inscripcions tancades - Places esgotades)

SETEMBRE - Dia Internacional de la Pau (21/9)

      • El dia 21 de setembre s’explicarà el conte Los niños que no quieren la guerra d’Éric Battut a la plaça de la Constitució de Bonavista a les 19:00h 

        INSCRIPCIONS:


Els contacontes també inclouran tallers i activitats relacionades amb les temàtiques escollides. Els infants tindran l’oportunitat d’aprofundir en la situació de les persones migrants, treballar les emocions i els vincles afectius entorn de la família i l'amistat i reflexionar sobre la pau o la solidaritat, estimulant la seva imaginació i creativitat.

L’aforament dels contacontes serà limitat i les inscripcions es podran fer online de forma gratuïta.

D’altra banda, a través de les xarxes socials del Club dels Tarraconins, de juny a setembre, es difondran quatre videotutorials per a les famílies sobre com explicar un conte. Les famílies podran descobrir de la mà de Cuentropía com aprendre a estimar els llibres, com triar el lloc i el moment adequat, com escollir el llibre, algunes claus per perdre la vergonya i deixar que els infants també interactuïn i participin de la història.

Finalment, també es faran diferents recomanacions literàries per a infants a través de les xarxes socials del Club dels Tarraconins i en col·laboració amb la Biblioteca Pepita Ferrer de Torreforta.

Projecte web desenvolupat per