Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
Identificació
Notícies

El Club de las Malas Madres i Miriam Tirado, protagonistes de la nova edició del Pati de Mares i Pares

Miriam Tirado i El Club de las Malas Madres protagonistes al Pati de Mares i Pares del Club dels Tarraconins del 2017
Esteu aquí: Inici Notícies El Club de las Malas Madres i Miriam Tirado, protagonistes de la nova edició del Pati de Mares i Pares
El Club de las Malas Madres i Miriam Tirado, protagonistes de la nova edició del Pati de Mares i Pares

Programa de les 10 sessions del Pati de Mares i Pares del 2017

L’edició del 2017 consta de 10 sessions relacionades amb l'educació dels infants a casa

Arrenca l’edició del 2017 del Pati de Mares i Pares Tarraconins, l'escola de mares i pares del Club dels Tarraconins que té com a objectiu principal ajudar als pares en la tasca educativa i d’aprenentatge dels infants.

Aquesta vegada, el Pati consta de 10 sessions pràctiques de la mà d’experts en diversos temes que intentaran donar resposta als diferents dubtes que puguin sorgir en l’educació de l’infant de 0 a 14 anys.

Les sessions es faran en diferents espais públics de la ciutat i seran d'accés lliure i gratuït, limitat a l'aforament de la sala. El Pati de Mares i Pares Tarraconins segueix comptant amb el suport d’El Corte Inglés, indret on s’hi duran a terme dues de les sessions programades.

 

Programació del segon quadrimestre:

  • “Gelosia entre germans: com actuar”

A càrrec de Miriam Tirado. Periodista especialitzada en maternitat i criança.

Dimecres 1 de febrer a les 18 h al Palau Firal i de Congressos de Tarragona (Arquitecte Rovira, 2).

 


  • El meu sistema familiar: Llums i ombres

A càrrec de Carme Monegal. Mestra i filòloga catalana. Fundadora de l’Escola de vida Tàlem.

Dimecres 16 de febrer a les 18h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau (Carrer del Pont del Diable).

  • Eines per prevenir el bullying des de casa

Lluís Romero Tècnic de Salut  l'entitat H2o (col·lectiu gai, lesbià, bisexual i transsexual del Camp de Tarragona) i responsable del projecte Bullying LGBT-fòbic i Clàudia Viñals Tècnica de salut de l'entitat H2o i responsable del projecte Prou Bullying al Vendrell.

Sinopsi: La xerrada constarà de donar informació sobre el que és el fenomen Bullying i les seves caracterísques. També farem incidència en temàtica de gènere i diversitat ja que les estadístiques ens mostren que gran part dels i les joves que pateixen bullying pot ser per qüestions de diversitat sexual i gènere; donarem informarmació del que és el ciber assetjament i com observar possibles senyals d'alerta que pot apareixer quan un/a jove està sent assetjat/da o ser la persona que provoca aquest tipus de situacions de violència; entre d'altres aspectes...

  • Motivació als estudis: eines i trucs

A càrrec d’Alejandro Pérez, Un tipo con suerte. Programa Superior de Coaching (UCM), MSc in Marketing Management (ESADE), llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses (URV).

Dimecres 8 de març a les 19 h a la Sala d’actes del Institut Municipal d’Educació (Avinguda Ramón y Cajal, 70).

Resultat d'imatges de un tipo con suerte alejandro perez

Sinopsi: Els fills no venen amb manual d'instruccions. Sovint ens trobem que no els agrada estudiar i les seves notes no són les que ens agradaria però ens trobem sense saber que fer o com ajudar-los. En aquesta xerrada aprendrem com funciona això de la motivació i veurem alguns truquets per motivar-los a estudiar.

  • Com parlar d’alcohol i tabac als nostres fills

A càrrec de Patricia Ros. Psicòloga clínica, psicoanalista i responsable del Servei de Prevenció de les adiccions a l’Ajuntament de Tarragona.

Dimecres 29 de març a les 18 h al Centre Cívic de Sant Salvador (Avinguda dels Pins s/n).

Sinopsi: Les drogues i les addiccions han estat, estan i estaran presents en la nostra societat. Malgrat tot, encara és un tema del que es pensa que es millor no parlar-ne. Per temor, desconeixement, perquè nosaltres de vegades, també fumem, bevem, en fem un ús. Es freqüent no saber argumentar més enllà del “no a les drogues”, son “dolentes per la salut”, “fes el que et dic però no el que faig” i ens trobem “enganxats” en discursos poc consistents.

  • Protegir o sobreprotegir?

A càrrec de Maria Bru i Josep Maria Alcañiz. Psicòlegs.

Dimecres 5 d’abril a les 18h a la sala d’àmbit cultural d’El Corte Inglés (Avinguda Lluís Companys, 7).

Sinopsi: Entre protecció i sobreprotecció, quina diferència hi ha? És la mateixa cosa en graus diferents, o son coses distintes? La sobreprotecció, si es fa a fi de bé, com és que l’acompanya el sentiment que potser està malament? Entre la xerrada i el debat n’anirem traient l’entrellat.

  • Club de las Malas Madres: #YoNoRenuncio

A càrrec de Laura Baena, creativa publicitària i fundadora del Club de las Malas Madres i Maite Egoscozabal, sociòloga del club.

Dimecres 26 d’abril a les 18 h Palau Firal i de Congressos de Tarragona (Arquitecte Rovira, 2).

 

Sinopsi: #YoNoRenuncio pretén sensibilitzar sobre el problema de la conciliació. A més vol conscienciar i plantejar mesures i solucions possibles. Tot això des d’un punt de vista positiu ja que una major conciliació deriva en una major productivitat.

  • Qui sóc, d’on vinc i cap a on vaig?

A càrrec de Carme Monegal, mestra i filòloga catalana. Fundadora de l’escola de vida Tàlem.

Dimecres 3 de maig a les 18 h a la Sala d’actes de l’Institut Municipal d’Educació (IMET) (Av. Ramón i Cajal, 70).

  • MINDFULNESS per a pares i mares

A càrrec de Coia Borràs, Psicòloga i formadora acreditada en Mindfulness i Mireia Calvo, psicòloga especialitzada en psicologia infantil i juvenil d’ONMENT.

Dimecres 17 de maig a les 18 h a el Corte Inglés (Av. Lluís Companys, 1).

Sinopsi: Al cuidar-nos com a pares, cuidem els nostres fills. Gestionar les nostres emocions i la manera que fem front a l’estrès del dia a dia, és un repte que podem assolir amb la pràctica del Mindfulness.

  • Dificultats d’aprenentatge

A càrrec d’Aida Rovira i Laura Camacho, psicòlogues especialitzades en psicologia infanti i mètodes d’aprenentatge del centre ONMENT.

Dimecres 24 de maig a les 18 h a la Sala d’actes del Institut Municipal d’Educació (IMET) (Av. Ramón i Cajal, 70).

Sinopsi: Fer deures, preparar exàmens o ajudar als nostres fills/alumnes en el seu aprenentatge a vegades no resulta tant senzill com ens podem pensar. Parlarem de quines poden ser les causes d’aquestes dificultats i de què podem fer per ajudar-los.


Patrocinador:

Col·laboradors:

Projecte web desenvolupat per